Pas Kongresit të Lushnjës, një qytet i vogël me 10 mijë banorë u bë kryeqytet i Shqipërisë.

Për Tiranën thuhet se u themelua më 1614 nga Sulejman Pashë Bargjini i fshati Mullet, i cili ne fillim ndërtoi një xhami, një furrë pjekje dhe një hamam. Dy shekuj me vonë drejtimin e qytetit e merr familja Toptani nga Kruja.

Por, Tirana e ftohtë sot, për shkak të pallateve e betonit, fsheh nën vete gjurmë të një kohe të hershme.

Kur ka lindur qendra e parë e vogël me emrin Tiranë? Çfarë fshehin dokumentet venedikase dhe gërmimet arkeologjike? Pse anashkalohen këto të dhëna? Cilat janë qendrat që e rrethojnë? Ku shkojnë gjurmët e saj?

Ndiqni të plotë videon e dokumentarit të gazetarit Marin Mema. /Top Channel/