Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi ka thënë se në Kosovë nuk mund të ketë asociacion një etnik.

Krasniqi në një konferencë për media pas mbledhjes që Qeverisë ka thënë se Kosova është shtet multietnik.

“Krejt çka mund të them është që ju e dini që në Ligjin për vetëqeverisje lokale është paraparë pjesa ku komunat mund të organizojnë asociacione dhe mandej kjo pjesë e organizimit të tyre është e precizuar edhe me ligjin për OJQ, kështu që gjithçka mund të ndodhë brenda këtyre kornizave.

Kosova është shtet multi-etnik dhe në një shtet multietnik nuk mund të ketë asociacion një etnik. Ky është një qëndrim që tanimë të gjithë e keni shumë të qartë dhe besoj që nuk kemi çka të shtojmë përtej kësaj, për shkak se çka do që është ndërtuar në Kosovë deri sot është ndërtuar në këtë frymën e një shteti multi-etnik dhe nuk mund të dalim jashtë frymës kushtetuese të Kosovës”, ka thënë ai.

Reklama
Reklama