Kaloni një ditë të vështirë? Javë të vështirë? Vit të vështirë?

Reklama

Aktrimi është një profesion që do të sfidojë pafund – por duhet të jesh aq i/e fortë sa të mbizotërosh atë.

Pavarësisht nëse jeni mirë apo keq, ose thjesht keni nevojë për një thënie të shpejtë motivuese, këtu janë 14 citime nga aktorë të njohur për t’ju çuar në rrugën e duhur!

Kevin Bacon (Foto: Getty Images)

1. “Nëse keni një shans për të aktruar në një dhomë për të cilën dikush tjetër ka paguar qira, atëherë ju jepet një shans falas për të praktikuar zanatin tuaj”. – Pilip Seymour Hoffman

Reklama

2. “Gjithmonë u jam qasur gjërave me shumë frikë. Shumë besim, e dini, por mjafton frika për të punuar shumë më tepër. Frika nuk bën asgjë, por lloji i frikës që ju bën mjaft të acaruar për të qenë vërtet të vetëdijshëm dhe të përqendruar? Më pëlqen ajo lloj frike”. – Queen Latifah

Reklama

3. “Ju nuk do të shkoni atje për të gjetur një punë. Ju do të shkoni atje për të prezantuar atë që bëni”. – Bryan Cranston

4. “Nëse jeni një aktor, edhe i suksesshëm, jeni akoma duke pritur që të ju cingërojë telefoni”. – Kevin Bacon

5. “Është e rëndësishme të thuash se sa më sfiduese është një skenë, në një farë mënyre, aq më argëtuese është sepse sa më shumë duhet të bëj nga puna ime”. – Daniel Radcliffe

Reklama

6. “Mësoni të jetoni jetën tuaj – nuk ka asnjë recetë për të. Ju nuk mund të shkoni në shkollën e aktrimit për të mësuar të jeni një person i thellë apo për të marrë më shumë përvojë; ju mund të bëheni ai person vetëm duke e ndjerë, duke u lënduar, duke qenë tepër të lumtur, duke parë botën; këto janë gjërat që ju bëjnë më të pasur si një person dhe ju japin një bankë shumë më të madhe nga e cila mund të nxirrni kur sillni në jetë personazhe”. – Pablo Schreiber

Reklama

7. “Nëse nuk rrezikoni asgjë, atëherë rrezikoni gjithçka”. – Gena Davis

Reklama

8. “Qëllimet në rrugën drejt arritjeve nuk mund të arrihen pa disiplinë dhe qëndrueshmëri”. – Denzel Washington

Denzel Washington (Foto: Shutterstock)

9. “Nëse jetoni në të kaluarën, kjo është depresion dhe nëse jetoni në të ardhmen, kjo është ankth. Kështu që nuk keni zgjidhje tjetër përveç se të jetoni në të tashmen”. – Sarah Silverman

10. “T’u japësh zë personazheve që nuk kanë zë tjetër – kjo është vlera e madhe e asaj që bëjmë”. – Meryl Streep

11. “Për mua, puna jonë si artistë është t’i shërbejmë ngjarjeve, t’i shërbejmë regjisorit dhe t’u shërbejmë kolegëve aktorë. Dhe nëse e bëni këtë po i shërbeni vetes sepse do të merrni më të mirën nga vetja juaj”. – David Oyelowo

Reklama
Reklama

12. “Ne mendojmë shumë dhe ndihemi shumë pak”. – Charlie Chaplin

13. “Një aktor është më së shumti një poet dhe të paktën një argëtues”. – Marlon Brando

14. “Pa mrekulli dhe depërtim, aktrimi është thjesht një biznes. Me to, bëhet krijim”. – Bette Davis

Queen Latifah (Foto: Bet)