Ingvar Kamprad është themelues i IKEA-s dhe një ndër njerëzit më të pasur në botë me një pasuri prej 37 miliardë euro sipas Indeksit Bloomberg.

Reklama

Megjithëse posedon pasuri marramendëse, 92-vjeçari bën një jetë tejet modeste prej një njeriu të zakonshëm dhe kjo është arsyeja ndoshta pse ka pak njohuri rreth jetës private.

Ai vishet edhe me rroba të dorës së dytë ndërsa i ngjyros vet flokët shkaku i kostos më të lirë dhe për këtë ka marr edhe nofkën “miliarderi i çuditshëm”.

Por, ajo që tërheq më së shumti është edhe vetura që shfrytëzon, vlera e të cilës kap shifrat prej katër mijë dollarë.

Reklama

Suedezi ka njëzet që vozit një “Volvo 240”, i cili u prodhua në vitin 1993. Këtë veturë, atëkohë e kishte blerë rreth 3.3 mijë euro (sipas kursit të sotëm valutor).

Reklama

Theksojmë se karrierën prej biznesmenit e filloi së pari duke shitur shkrepëse të duhanit dhe më pas lapsa për shkolla fillore. /Telegrafi/