Andrew Stoltmann mendon se Kim Kardashian ende mund të bëhet avokate – pavarësisht nga problemet e saj të fundit.

Bukuroshja mund të përballet me një “goditje të shpejtësisë” në përpjekjet e saj për t’u bërë avokate, pasi u gjobit nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim – transmeton KosovaPress.

41-vjeçarja së fundmi ra dakord të paguante një gjobë prej 1.26 milionë dollarësh për reklamimin e kriptovalutës EthereumMax në faqen e saj në Instagram, por Stoltmann, profesor i ligjit të letrave me vlerë në Universitetin Northwestern, ka sugjeruar se kjo mund të pengojë ambiciet e karrierës së Kim.

“Ekziston një vlerësim i karakterit dhe fitnesit që të gjithë ata që duan të bëhen avokat duhet të kalojnë dhe kërkojnë gjëra të tilla si arrestime, ata shikojnë gjëra si të paditen. Dhe kjo është një çështje mjaft e rëndësishme për të. Pra, a është një pengesë e mundshme për t’u bërë avokate? Po. Mendoj se do ta pengojë atë të bëhet avokate? Jo”, ka thënë ai.

Reklama
Reklama

(Foto: Instagram/kimkardashian)

Kim u gjobit pasi nuk zbuloi se ishte paguar për të promovuar EthereumMax në mediat sociale dhe do t’i duhet të zbulojë gjobën “në kohën kur ajo zyrtarisht përpiqet të bëhet avokate”.

Andrew tha për E! News se kjo mund ta pengojë atë të licencohet si avokate. Sipas tij, gjoba mund të ketë bërë një pikë për të famshëm të tjerë dhe ndikues të mediave sociale.

“Kim dëshiron të sigurohet që kur të famshmit bëjnë një investim, investitorët e dinë nëse po paguhen apo jo. Kjo është e rëndësishme sepse kjo shkon te motivimi i personit që bën rekomandimin, pasi ne priremi t’i shikojmë ndryshe rekomandimet me pagesë”, është shprehur profesori.

Reklama

Stoltmann gjithashtu hodhi poshtë sugjerimet se gjoba ishte e tepruar: “Unë mendoj se asaj iu desh të kthente 250.000 dollarë që u pagua për të reklamuar këtë investim në kriptovaluta. Dhe më pas pati gjoba, shpërfillje (heqja dorë nga fitimet e përfituara në mënyrë të paligjshme) dhe interesat. Mendoj se donte të pengojnë të famshëm të tjerë të bëjnë diçka të ngjashme, dhe kjo është arsyeja pse ata vendosën gjobën”.

Reklama

(Foto: Instagram/kimkardashian)