Kur lojtarët të kthehen në stërvitje, ata do të testohen me rreptësi dhe do të ndahen në tre grupe: pozitivë, imunë dhe jo-imunë ndaj coronavirusit të njohur me emrin Covid-19.

Numri i rasteve të reja, vdekjet dhe mbi të gjitha pranimet e kujdesit intensiv po bien, duke sugjeruar se Italia është duke kaluar kulmin dhe duke ecur drejt fundit të kësaj krize.

Prandaj, po hartohen plane për të siguruar që kur sportistët të kthehen në stërvitje, shëndeti dhe siguria e tyre të jetë e garantuar.

Ndeshjet e Serie A shtyhen për një datë të pacaktuar: Kur ta lejojnë kushtet shëndetësore Ndeshjet e Serie A shtyhen për një datë të pacaktuar: Kur ta lejojnë kushtet shëndetësore

Agjencia e lajmeve Ansa publikoi listën e rekomandimeve për Federatat e ndryshme, të përgatitura nga FMSI (Federata Italiane e Mjekëve Sportiv).

A

Lojtarët do të testoheshin në mënyrë rutinore dhe do të mbaheshin në tre grupe të veçanta.

Ato grupet do të ndaheshin në njërin me ata që kishin testuar pozitivisht, ata që janë imunë ndaj virusit dhe lojtarë pa imunitet ndaj coronavirusit.

Plani i Serie A që të mbyllë sezonin më 2 korrik Plani i Serie A që të mbyllë sezonin më 2 korrik

Mbetet të shihet saktësisht se sa zgjat imuniteti nga coronavirusi pasi të jetë zhvilluar, por në Itali po testojnë një trajtim duke përdorur gjak nga pacientët të cilët tashmë janë shëruar nga sëmundja, pasi përmban antitrupa për të luftuar virusin.

Testimi i rregullt do të sigurojë nëse statusi i një lojtari ndryshon, ai mund të transferohet në një grup të ndryshëm stërvitje. /Telegrafi/