Presidenti i Barcelonës, Joan Laporta duket se ka të gjithë mbështetjen popullore që i nevojitet në klub, edhe pse vazhdojnë disa kritika drejtuar tij.

Pavarësisht nga forcat e zakonshme që komplotojnë kundër tij si pjesë e politikës së brendshme në klub, ka kaluar më shumë se një vit që kur ai mori drejtimin e Barcelonës dhe Asambleja e tij më e fundit pa që të dyja mocionet e tij të kaluan me mbështetje të fortë.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se as menaxhimi i tij ka qenë i përsosur. Disa kanë vënë në pikëpyetje pse Ronald Koeman u mbajt në detyrën e tij për kaq gjatë, ndërsa të tjerë nuk e kanë falur atë për dështimin për të siguruar që Lionel Messi të qëndronte në Kataluni.

Reklama
Reklama

Ish-rivali presidencial Victor Font dha së fundmi një konferencë shtypi për të gjitha çështjet e Barcelonës dhe shpjegoi se Laporta ishte fajtor në këtë çështje.

Raportet me Laportan, kundërshtimi i De Jong, mosha e Lewandowskit - Koeman i thotë të gjitha dhe se ku po shkon Barcelona Raportet me Laportan, kundërshtimi i De Jong, mosha e Lewandowskit - Koeman i thotë të gjitha dhe se ku po shkon Barcelona

“Ne kishim një plan që uli listën e pagave, shpenzimet… me këtë plan dhe gatishmërinë e Messit për të vazhduar, jam i bindur se ai do të kishte qëndruar”.

Kritika më e rëndësishme ishte se Font beson se Laporta po vepron pa një strategji.

“Nuk dua të kritikoj për hir të kritikës. Nuk kishte plan, kishte improvizim”, ka thënë Font.

"Camp Nou" ka filluar të organizojë dasma - por shiu i detyroi mysafirët të futeshin brenda "Camp Nou" ka filluar të organizojë dasma - por shiu i detyroi mysafirët të futeshin brenda

Laporta e kishte shitur më parë veten si njeriu për të siguruar vazhdimësinë e Messit dhe ka pak dyshime se ai e di efektin politik të transferimeve dhe nënshkrimeve.

Reklama

Mandati i tij i parë në detyrë u fitua pas nënshkrimit premtues të David Beckhamit dhe së fundmi, kur ai donte që anëtarët të miratonin raportin financiar, Barcelona ka qenë e lidhur shumë me Jules Kounde dhe Robert Leëandoëski. /Telegrafi/

Reklama