Forcës së Sigurisë së Kosovës do t’i nevojitet një periudhë kohore prej 10 vjetësh për t’u transformuar në një Ushtri me kapacitete të plota. Kështu, të paktën parashihet me fillimin e transformimit të saj përmes tri ligjeve të miratuara nga Kuvendi i Kosovës.

Një premtim ndryshe në këtë fushatë zgjedhore e ka dhënë kandidati i Vetëvendosjes për kryeministër, Albin Kurti derisa ka siguruar se kjo do të bëhet në një afat prej 4 vjetësh.

Por, këtë mundësi që transformimi i FSK-së në Ushtri të bëhet për 4 vjet po e sheh të pamundur njohësi i çështjeve të sigurisë, Nuredin Ibishi.

Ai ka thënë se këto kanë qenë premtime elektorale.

“Ato kanë qenë premtime parazgjedhore në kuadër të koalicionit. Ato duhet rishikuar në kuptimin e asaj çka z.Kurti ka premtuar dhe unë jam për atë që kjo të zvogëlohet nga 10 vjet tranzicioni i FSK-së gati në gjysmë, por edhe jo edhe në 4 vjet që është tejet shumë. Këtë e lidhi në aspektin e asaj duke pasë parasysh që ai plan i tranzicionit është parapa në tri faza dmth zhvillimi i kapaciteteve njerëzore, teknologjisë, trajnimeve dhe çështjeve të tjera që kanë të bëjnë me integrimin e FSK-së”, tha ai,  për Ekonomia Online.

Problem për Ibishin do të jetë çështja e buxhetit ngase planifikimet janë bërë për 10 vjet.

Por, sipas tij kjo mund të zgjidhet në bashkëpunim me LDK-në, me ekspertë të kësaj fushe.