Në Vjenë, në margjina të takimit me EPP, ish-kryeministri i Kosovës nga radhët e LDK-së Avdullah Hoti ka takuar Gabriel Escobar, i dërguari special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor.

Në një postim në Facebook, Hoti ka thënë se diskutuan për zhvillimet e fundit në dialog dhe hapat që duhet ndërmarrë në përputhje me vizionin tonë të përbashkët dhe afatgjatë për Kosovën e integruar plotësisht në strukturat euro-atlantike.

“Kosova nuk ka mik më të mirë se Shtetet e Bashkuara”, ka shkruar ai.