Harvey Weinstein u përball me gjashtë akuza të reja për sulme seksuale, njoftoi të premten Zyra e Prokurorit të Qarkut në Los Angeles.

Akuzat e reja burojnë nga incidente të pretenduara që përfshijnë dy femra dhe shton tre akuza krimi për përdhunim me forcë dhe përpilim oral të detyruar, tha zyra e avokatit.

Dy nga akuzat përfshijnë një incident të pretenduar midis shtatorit 2004 dhe shtatorit 2005 në të cilin Weinstein dyshohet se përdhunoi një grua në një hotel në Beverly Hills, sipas dosjes së ndryshuar të çështjes.

Harvey Weinstein (Foto: Getty Images/Guliver)

Ankesa e ndryshuar penale akuzon gjithashtu Weinstein – i cili tashmë po vuan një dënim 23-vjeçar në New York për përdhunim të shkallës së tretë dhe sulm seksual me forcë të dy grave – për pretendimin e përdhunimit të një gruaje tjetër në dy raste të ndara në nëntor 2009 dhe nëntor 2010 në një hotel në Beverly Hills.

Harvey tani akuzohet për katër akuza për përdhunim, katër akuza për përpilim oral të detyruar, dy akuza të baterisë seksuale me përmbajtje dhe një akuzë të depërtimit seksual me përdorimin e forcës. Akuzat përfshijnë pesë gra dhe rrjedhin nga 2004 në 2013, tha zyra e prokurorit në dosjen e ndryshuar.

“Unë jam mirënjohës për gratë e para që raportuan këto krime dhe guximi i të cilave u ka dhënë forcë të tjerëve për të dalë përpara”, tha Prokurori i Qarkut Jackie Lacey të premten. “Gatishmëria e këtyre viktimave të fundit për të dëshmuar kundër një njeriu të fuqishëm na jep provat shtesë që na duhen për të ndërtuar një çështje penale bindëse”.

Harvey Weinstein (Foto: Getty Images/Guliver)

Megjithëkëtë, nëse dënohet si i akuzuar, 68 vjeçari do të përballet me 140 vjet burg. /Telegrafi/