Harvey Weinstein kërkon kthimin e parave të tij.

Producenti i burgosur – i cili është në pritje të ekstradimit në Los Angeles – ngriti një padi të mërkurën kundër Jose Baez, një nga disa avokatët që e përfaqësoi atë për pak kohë në çështjen e tij të grave që e akuzojnë për përdhunim në New York.

Ai po kërkon kthimin e një milion dollarëve në tarifat ligjore, duke argumentuar se Baez nuk arriti të mbështeste akuzat, shkruan Variety.

Harvey Weinstein (Foto: CNN)

Baez – avokati nga Florida më i njohur për fitoren e çështjes së Casey Anthony – ishte avokati i Weinstein për rreth pesë muaj në vitin 2019. Baez paguhej nga producenti rreth 200,000 dollarë në muaj. Sipas marrëveshjes së tyre origjinale, Baez parashikoi të kishte një fitim prej dy milionë dollarësh për 10 muaj.

Sipas ankesës, Weinstein u bë i pakënaqur me përfaqësimin e Baez. Padia pretendon se Baez ishte “rregullisht i preokupuar me çështje të tjera, rregullisht i padisponueshëm për të komunikuar me Weinstein, dhe jo i përfshirë drejtpërdrejt me përpilimin, hetimin, hulumtimin dhe hartimin e punëve të ndryshme juridike me përparësi të lartë”.

Pjesa më e madhe e asaj pune iu delegua bashkë-këshilltarit të Baez, Ronald Sullivan, një profesori i drejtësisë në Harvard i cili përfundoi duke u tërhequr nga çështja nën presion të rëndë publik në maj të vitit 2019.

Sipas padisë, Baez u zotua të qëndrojë në çështje pasi Sullivan u tërhoq. Por ai gjithashtu kërcënoi se do të tërhiqej dhe në një moment kërkoi pagesa të menjëhershme të një milion dollarëve që nuk i kishte marrë ende, pretendon padia. Baez informoi gjykatën se ai gjithashtu po tërhiqej në qershor të vitit 2019.

Harvey Weinstein (Foto: CNN)

Baez përfaqësohet nga Joe Tacopina, avokati i pushtetshëm në New York i cili u shfaq me Baez në shfaqjen jetëshkurtër të kanalit Fox, “You the Jury”. Në një deklaratë, Tacopina tha se Weinstein ishte një “përdhunues” i cili kishte bërë një “gabim ligjor” duke hedhur në gjyq Baez dhe duke hequr dorë nga privilegji i avokatit-klientit.

“Procesi gjyqësor i Harvey Weinstein kundër Jose Baez dhe firmës së tij nuk është asgjë tjetër veçse një akt tjetër grabitqar nga një njeri i poshtër, i cili plotësisht nuk ka besueshmëri”, tha Tacopina. “Në pamundësi për të kënaqur interesat e tij të devijuara të sëmura duke u predikuar grave të pambrojtura nga prapa hekurave, Weinstein, përdhunuesi, është përpjekur të kënaqë koprracinë e tij duke kërkuar një parapagim financiar për të cilin nuk ka të drejtë. Në një tjetër gabim ligjor, procesi gjyqësor i Weinstein-it ka hapur derën për zbulimin e deklaratave mallkuese nga ai që përndryshe do të ishin mbrojtur nga privilegji i avokatit-klientit. Pavarësisht nga prirja e Weinstein për ngacmim, Jose Baez është një shtyllë kryesore e komunitetit ligjor i cili nuk do të shtyhet përreth dhe pret të zbulojë pretendimet e Weinstein për ato që janë, gënjeshtra të guximshme”.

Pasi Baez u tërhoq nga çështja, Weinstein punësoi Donna Rotunno dhe Damon Cheronis, të cilët drejtuan mbrojtjen gjyqësore në fillim të vitit 2020, së bashku me Arthur Aidala. Weinstein u shpall fajtor për përdhunim të shkallës së tretë dhe një akt seksual kriminal të shkallës së parë, dhe u dënua me 23 vjet burg. Firma e Aidala tani po merret me apelin e tij. /Telegrafi/

Harvey Weinstein (Foto: John Minchillo, File)