Shumë njerëz të famshëm miratojnë fëmijë nga e gjithë bota për t’u dhënë atyre një jetë të lumtur.

Megjithatë, edhe midis të famshmëve, ka nga ata që u morën në një familje nga të huajt.

Katërmbëdhjetë yjet e famshëm që janë shfaqur në mënyrë sekrete në filmat tanë të preferuar Katërmbëdhjetë yjet e famshëm që janë shfaqur në mënyrë sekrete në filmat tanë të preferuar

Bright Side vendosi të rikujtojë gjashtë tregime të adoptimit me mbaresa të lumtura ku fëmijët arritën sukses dhe njohje, transmeton Telegrafi.

Steve Jobs dhe babai i tij biologjik, Abdulfattah (John) Jandali

Steve Jobs ka lindur më 24 shkurt 1955, në një klinikë private në San Francisko. Nëna e tij biologjike, një studente me emrin Joanne Schieble, duhej ta braktiste fëmijën për shkak të presionit të prindërve të saj. Kur ata kuptuan se ajo ishte shtatzënë nga Abdulfattah Jandali, një sirian, e kërcënonin se do ta ndanin nga ai.

Ishte babai i kujdestarit të Steve, Paul Jobs, i cili e futi fëmijën një dashuri për elektronikë. Ai gjithashtu pagoi për arsimin e Steve-it, duke treguar të gjitha rrugët e botës. Vetë Steve Jobs nuk e pëlqeu atë, kur prindërit e tij e quajtën “adoptues”: “Ata ishin prindërit e mi 1000%”, ka thënë ai

Nicole Richie dhe babai i saj biologjik, Peter Michael Escovedo

Prindërit e Nicole Richie e rritën atë deri në moshën tre vjeçare dhe pastaj e dorëzuan në kujdesin e mikut të tyre Lionel Richie. Kjo ishte për shkak të situatës së vështirë financiare të familjes: prindërit e Nicole thjesht nuk mund ta siguronin atë me gjithçka që ishte e nevojshme. Gjashtë vjet më vonë, Lionel Richie dhe bashkëshortja e tij, Brenda Harvey-Richie, e miratuan zyrtarisht vajzën dhe vetë Michael Jackson u bë kumbari i saj.

Në një intervistë, Nicole pranoi se: “Prindërit e mi ishin miq me Lionel … Ata besonin se ata do të ishin më të aftë për të siguruar një jetë më të mirë për mua”. Sipas saj, ajo ende komunikon me nënën e saj biologjike.

Jamie Foxx

Jamie Foxx, një aktor i njohur amerikan, ka lindur në Teksas në familjen e Louise Dixon dhe Darrell Peshkop. Menjëherë pas lindjes së tij, prindërit e tij e larguan atë, dhe ai u dërgua për kujdes tek Mark dhe Esther Marie Talley.

Ai u rrit në një lagje afrikano-amerikane, dhe gjyshja e tij kishte ndikimin më të madh tek ai. Ishte ajo që i dha djalin një dashuri për artet, e mësoi atë të luajë në piano dhe ndikoi në vendimin e tij për të studiuar muzikën klasike në kolegj.

Ray Liotta

Prindërit biologjikë të Rayut e refuzuan sepse familja nuk mund të përballonte edukimin e një fëmije. Djali u adoptua nga disa italianë të pasur, falë kujt mori një emër të bukur dhe një familje të re të dashur. Ata gjithashtu miratuan një vajzë, Linda, kështu që Ray kishte të dy prindërit dhe një motër.

Coco Chanel

Dizajnerja më e famshme e modës femërore në botë lindi në vitin 1883 në Saumur. Prindërit e saj nuk mund të siguronin fëmijët e tyre (përveç Cocos, kanë qenë edhe katër fëmijë më shumë), kështu që ata kaluan pjesën më të madhe të kohës me shumë të afërm.

Kur Coco u bë 12 vjeçe, babai i saj u largua nga familja. Ajo u dërgua në një jetimore, pastaj në një manastir katolik, dhe më në fund në një shkollë konviktesh. Sipas Cocos, kjo është pikërisht ajo që e shtyu atë për zgjedhjen e profesionit të ardhshëm: e detyruar të veshte një uniformë gri dhe të shurdhër gjatë gjithë jetës së saj, ajo ëndërronte të veshte të gjitha gratë në botë me rroba të bukura.

John Lennon

Menjëherë pas lindjes së John Lennonit, prindërit e tij u divorcuan. Nëna e tij gjeti një burrë të ri, dhe djali iu dha larg kujdesit të hallës Mimi dhe burrit të saj.

Sipas Lennon, Mimi ishte shumë i rreptë dhe nuk e miratoi interesin e djalit në kitarë. Siç kujtoi John, ajo donte të thoshte, “Kitara është një gjë e mirë, por kjo nuk do të të ndihmojë të fitosh jetesën!”. /Telegrafi/