0Shares

Piratët kompjuterikë që sulmuan rrjetin televiziv amerikan “HBO”, publikuan këtë të martë numrat personalë të telefonave të aktorëve të “Game of Thrones”, adresat e tyre të “e-mail”-eve, si dhe dorëshkrime, në vjedhjen më të fundit të të dhënave nga kjo kompani, e tashmë kërkojnë një shpërblim disa milionë dollarësh për të mos publikuar të gjitha episodet e këtij seriali.

Në një video 5-minutëshe të publikuar nga dikush që e quan veten “Zoti Smith”, drejtuar shefit ekzekutiv të “HBO”-së Richard Plepler, piratët kibernetikë (hackers) i kërkojë rrjetit televiziv të paguajë shpërblimin brenda 3 ditësh, ose ata do të nxjerrin “online” episodet e mbetura dhe të dhëna konfidenciale të korporatës, që ata pretendojnë se i zotërojnë përmes vjedhjes.

Nathalie Emmanuel i heq të gjitha para Jakobi Anderson, sjellin skena erotike në "Game of Thrones" (Foto, +18) Nathalie Emmanuel i heq të gjitha para Jakobi Anderson, sjellin skena erotike në "Game of Thrones" (Foto, +18)

“Hacker”-at pretendojnë gjithashtu se kanë rrëmbyer rreth 1.5 TB (terabyte) materiale, e barazvlefshme me të gjithë setin e shfaqjeve të serisë “Game of Thrones”, apo me miliona dokumente, por “HBO” këmbëngul se nuk e beson që i gjithë sistemi i “e-mail”-eve të kompanisë të jetë kompromentuar, edhe pse e ka pranuar vjedhjen e pronës së saj intelektuale.

“HBO” ka shtuar se po vazhdon hetimet dhe po bashkëpunon me policinë dhe ekspertë të sigurisë kibernetike.

Të gjitha lajmet rreth serialit 'Game of Thrones' Të gjitha lajmet rreth serialit 'Game of Thrones'

“Hacker”-at kanë kërkuar “pagat 6-mujore të tyre në bitcoin”, duke pretenduar se ata fitojnë nga 12 milionë dollarë deri në 15 milionë dollarë në vit nga shantazhimi i organizatave, rrjetet e të cilave kanë mundur t’i thyejnë. Ata kanë saktësuar gjithashtu se për çdo veprim duhet të merren vesh drejtpërdrejt me “Richard”-in dhe duhet të dërgojnë vetëm një “letër” të detajuar me mënyrën sesi do të paguajnë shpërblimin. Bashkë me videon, “hacker”-at kanë publikuar edhe 3.4 GB materiale. /TCH/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)