Përmbajtja e urrejtjes në platformat online është një shqetësim gjithnjë në rritje për rrjetet sociale dhe përdoruesit e teknologjisë në përgjithësi.

Pas ngjarjeve tragjike të tilla si të shtënat Christchurch që u transmetuan në internet, kompania po ndërmerr hapa shtesë për të zvogëluar shanset për sulme të tilla.

Si pjesë e kësaj përpjekje, Facebook njoftoi sot se do të ndalojë nacionalizmin racist dhe separatist nga rrjeti social.

Deri tani, thotë firma, këto ide nuk u ndaluan, sepse Facebook e perceptonte nacionalizmin si një përfaqësim krenarie ose identiteti për disa njerëz – duke përdorur shembuj të tillë si krenaria amerikane dhe lëvizja separatiste baske.

Sidoqoftë, pas diskutimit të temës me ekspertë për marrëdhëniet e racës gjatë tre muajve të fundit, kompania beson se është e pamundur të ndahet superioriteti i të bardhëve nga separatizmi i nacionalizmit në një mënyrë kuptimplote.

Si e tillë, rrjeti social nuk do të lejojë më fjalimin që mbështet këto ide, megjithëse kompania thotë se njerëzit do të jenë ende në gjendje të shprehin krenari në “trashëgiminë etnike” të tyre.

Facebook thotë se do të vazhdojë të përmirësojë teknologjitë e tyre për të qëndruar përpara atyre që përpiqen të përdorin platformën për të përhapur pikëpamjet e urrejtjes dhe ekstremizmit. /Telegrafi/