Numri i vdekjeve nga coronavirus në Kinë është më shumë se 720 pasi 86 njerëz vdiqën në provincën qendrore kineze Hubei dje, tha komisioni shëndetësor i provincës në faqen e tij të internetit.

Për shkak të këtij informacioni, dje u shpall dita më vdekjeprurëse që nga fillimi i virusit në qytetin kinez Wuhan, transmeton Telegrafi.

Kjo shifër (720) është më e madhe se numri i njerëzve që vdiqën nga SARS (650) në Kinë dhe Hong Kong nga viti 2002 deri 2003.

Për më tepër, 2,841 pacientë u regjistruan zyrtarisht të infektuar në provincën Hubei, duke e çuar numrin e përgjithshëm të pacientëve në mbi 34,000.

Numri i vdekjeve: Më shumë se 720 njerëz kanë vdekur nga coronavirusi.

Numri i të infektuarve: Mbi 34,000 njerëz u infektuan me coronavirus.

Ndërsa në rajonin tonë coronavirus ishte dyshuar më herët në Osijek, Vinkovci, Pula, Split dhe Dubrovnik (të gjitha në Kroaci). Të gjitha këto raste ishin negative.

Sidoqoftë, ekzistojnë edhe dy kroatë të futur në karantinë në zonën pranë Japonisë dhe Hong Kongut, dhe nuk dihet në këtë moment nëse ata janë të infektuar. /Telegrafi/