Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti ka shpërndarë një tabelë dhe bashkë me të një analizë se si do të mund të kushtonte më lirë një litër naftë, nëse Qeveria do të shkonte në disa hapa që ai beson që do të duhej.

Ish-kryeministri Hoti ka dhënë një version të tij se si po arrihet kjo.

“Qeveria do të mund të përgjysmonte TVSH-në në naftë dhe prapë të mblidhte njësoj të hyra buxhetore. Pse nuk është bërë kjo deri më sot? Si mund të krenohet Qeveria për rritje të të hyrave kur kjo rritje vjen nga rritja e çmimit në kurriz të qytetarit?!”, shkruan Hoti në Facebook.

Ai pyet Qeverinë se si mund të krenohet me rritjet e të hyrave buxhetore, kur kjo, sipas tij, është bërë në kurriz të qytetarëve, duke u rritur çmimet e mallrave e veçanërisht naftës.

​Çmimi i naftës shënon rekord të ri prej 1.90 eurove për litër, LDK dorëzon sot kërkesë për debat ​Çmimi i naftës shënon rekord të ri prej 1.90 eurove për litër, LDK dorëzon sot kërkesë për debat

Hoti ka shkruar se kur ka qenë një litër naftë një euro në Kosovë, TVSH ka qenë 14 centë. Tani ai thotë se me rritjen e çmimit të naftës, të hyrat që i grumbullon shteti nga qytetarët janë dyfishuar.

“Si mund të krenohet Qeveria me rritje të të hyrave buxhetore kur shihet qartë se kjo rritje ka ardhur kryesisht për shkak të rritjes së çmimeve të naftës dhe mallrave të tjera?! Si ka mundësi që për 5 muaj rritje të çmimeve nuk ndërmerret asnjë masë që do të ulte barrën për qytetarë?!”, përfundon ai. /Telegrafi/