Kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetik (KRRE) Marko Bislimovski thotë se që nga miratimi i metodologjisë së re, çmimi i derivateve të naftës përcaktohet çdo javë.

“Ne ishim nga vendet e pakta që përcaktuam çmimin e derivateve të naftës, si KRRE. Tani, në të gjitha vendet e rajonit ku tregu u liberalizua, Kroacia, Serbia, Mali i Zi i janë rikthyer rregullimit shtetëror të çmimeve. Në rast të rritjes serioze të çmimit do të kemi rritje drastike të çmimeve të derivateve të naftës.

Kemi tregtarë të derivateve të naftës, të cilët nuk e përballojnë dot atë presion. Meqë ne e përcaktojmë çmimin çdo dy javë, tregtarët më të vegjël do të duhet të shesin atë që është 20 denarë më pak. Do të isha më i lumtur nëse KRRE nuk do të caktonte çmimin. Tani ajo që KRRE do të mbledhë si të dhëna nga bursat është një parametër hyrës. Ne përcaktojmë një pjesë të marzhit, të cilën e reduktuam dhe shpenzimet e transportit”, shton Bislimovski.

Bislimovski i parë thotë se “ajo që ai sheh tani për në të ardhmen dhe në bursat botërore, situata me çmimin e naftës do të përkeqësohet”.

“Kam shumë frikë se mos futemi në një situatë, që në janar ose në shkurt të themi se çmimet që ka qenë në maj dhe qershor ishin të kënaqshme. Parashikimet në bursat botërore janë shumë të pafavorshme”, tha Bislimovski për “Sitel”./Telegrafi/