LAJMI I FUNDIT:

Bateria e ulët në telefonin tuaj? Zgjate jetën e saj me këtë zgjidhje të lehtë

Bateria e ulët në telefonin tuaj? Zgjate jetën e saj me këtë zgjidhje të lehtë

Nëse keni vënë re se bateria e telefonit tuaj po mbaron, provoni këtë truk.

Bateria mund të dobësohet për shumë arsye: përdorimi i tepërt i telefonit, vjetërsia e vetë pajisjes, viruset apo edhe dështimi i vetë komponentit.

Megjithatë, nuk është gjithçka e zymtë, pasi ka ende disa gjëra që mund të provoni për të zgjatur jetën e telefonit tuaj.


Një nga këshillat më të dëgjuara, por të anashkaluar është se nuk duhet ta lini telefonin në karikues gjatë natës ose ta lini të fiket sepse është kulluar.

Kështu shkurtohet cikli i jetës së baterisë – ndoshta pak nga pak, por me kalimin e kohës edhe ajo grumbullohet dhe mund të ketë një efekt negativ. Është më mirë, mendohet, ta mbani të karikuar nga 20 në 80 për qind.

Nëse keni një iPhone, mund të vendosni kufirin në të cilin dëshironi të karikohet bateria e telefonit tuaj si më poshtë: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Optimized Battery Charging.

Nuk ka një rrugë specifike për Android, por mund të kontrolloni cilësimet specifike si kjo: Settings > Battery > Battery Usage > Manage Battery Usage dhe shikoni se çfarë ofrohet nga atje. /Telegrafi/