Barcelona ka lëvizur shpejt për të vaksinuar të gjithë lojtarët dhe stafin e saj me vaksinën kundër COVID-19.

Pandemia ka arritur përtej vendit, por në sferën ultra-konkurruese të futbollit, klubet janë të tmerruar nga humbjet e lojtarëve dhe stafit përmes testeve pozitive të coronavirusit.

Lojtarët duhet të testohen çdo ditë si pjesë e kufizimeve aktuale, dhe kur një test kthehet pozitiv, kjo do të thotë se ai do t’i mungojë ekipit për të paktën dy javë.

Sigurisht, tani e dimë se vaksinimet nuk parandalojnë tkurrjen e virusit, por shërimi është përmirësuar, dhe me Blaugranat të prirur për të mbajtur të gjithë lojtarët dhe stafin e saj të sigurt, ata kanë lëvizur shpejt për t’i vaksinuar ata.

Sipas gazetës Mundo Deportivo, nga sektori i të rinjve deri tek ekipi i parë, 99.9 për qind e stafit të tij të lojës dhe lojtarëve tani janë vaksinuar te Barcelona.

Dhe për sa i përket stafit të përgjithshëm, që luan dhe nuk luan, ata tashmë kanë vaksinuar 92 për qind të punonjësve, duke punuar në lidhje me bordin mjekësor lokal.

Kjo është më shumë se 3,000 vaksina të shpërndara dhe norma krahasohet në mënyrë të favorshme me popullsinë e Katalunisë, ku 73.2% e njerëzve kanë marrë dozën e parë, ndërsa 62 për qind janë vaksinuar plotësisht. /Telegrafi/