Deputeti Arbër Ademi është koordinator i ri i grupit parlamentarë të BDI-së në Parlament, pasi më parë dorëheqje nga ky post dha Izet Mexhiti.

Ademi është zgjedhur me nënshkrime të të gjithë deputetëve të grupit parlamentarë të BDI-së. Nënshkrim ka dhënë edhe ish koordinatori Izet Mexhiti dhe lideri i BDI-së, Ali Ahmeti.

Përndryshe, Arbër Ademi është edhe kryetarë i Komisionit për Çështje Evropiane.