Albanologët nga Universiteti i San Petërsburgut dhe Instituti Shkencor i Akademisë së Shkencave të Rusisë, edhe këtë vit kanë ardhur me studime të veçanta për gjuhën dhe kulturën shqiptare.

Aleksandër Novik, Maria Morozova, Aleksandër Rusakov dhe Aleksandra Dugushina, një intervistë për radiotelevizionin “21” shpalosin studimet e tyre për viset ku jetojnë shqiptarët në Rusinë e Jugut, për shqiptarët në Ukrainë e për të folmen e Rahovecit. Po ashtu, për interesimin e të rinjve rusë për gjuhën shqipe.