LAJMI I FUNDIT:

WhatsApp mund të hesht telefonatat nga numra të panjohur

WhatsApp mund të hesht telefonatat nga numra të panjohur

Aplikacioni popullor WhatsApp është bërë me një veçori të re, që është mbyllja automatike e thirrjeve hyrëse nga numrat e panjohur të telefonit.

Funksioni i ri mund të aktivizohet duke ndjekur hapat Cilësimet – Privatësia – Thirrjet – Heshtni telefonuesit e panjohur, dhe WhatsApp thotë se do të ndihmojë në “parandalimin e spamit, mashtrimeve dhe thirrjeve nga njerëz të panjohur, gjë që do të rezultojë në “mbrojtje më të mirë të përdoruesit”, transmeton Telegrafi.


Kur opsioni është i aktivizuar, ai do të heshtë të gjitha shenjat e thirrjeve hyrëse nga numra të panjohur, të cilat përfshijnë tinguj dhe sinjalizime vizuale në aplikacion.

Megjithatë, telefonatat në heshtje do të shfaqen përsëri në listën e thirrjeve me “thirrësin e panjohur të heshtur” pranë tyre, në rast se përdoruesi dëshiron të telefonojë atë numër.

Funksioni i ri është një përgjigje ndaj numrit të shtuar të thirrjeve të padëshiruara, veçanërisht në Indi, kjo është arsyeja pse WhatsApp së fundmi prezantoi një sistem që përdor mësimin e makinerive dhe zvogëlon sasinë e thirrjeve spam deri në 50 përqind.

WhatsApp po prezanton gjithashtu një veçori të re “Kontrolli i privatësisë” i krijuar për të informuar përdoruesit rreth opsioneve të privatësisë dhe sigurisë.

Ky kontroll mbulon disa kategori, duke përfshirë mundësinë që përdoruesi të zgjedhë se kush mund t’i kontaktojë, si dhe sigurinë shtesë të profilit, si verifikimi me dy hapa ose vërtetimi biometrik për të hapur aplikacionin. /Telegrafi/