Përfaqësuesja e Francës e fitoi Kampionatin Botëror ‘Rusia 2018’.

Francezët fituan me rezultat 4-2 dhe kështu fituan Botërorin e dytë brenda 20 vjetëve.

Kështu Franca pasi u shpallën kampion do të fitojnë 38 milionë dollarë (32.48 milionë euro).

Presnel Kimpembe pas fitores në finale të Botërorit (Foto: Getty Images)

Por, mos u ndiheni keq për Kroacinë pasi ata si finalistë ata kanë fituar 28 milionë dollarë 23.93 milionë euro.

Presidenti i Federatës së Francës, Noël Le Graët, ka thënë se lojtarët do të marrin 30 për qind e shumës së fituar.

Festa te goli i Ivan Perisic (Foto: Getty Images)

Pra, i bie që lojtarët për triumfin në finale pritet të marrin 280 mijë euro.

FIFA në Botërorin ‘Ruisa 2018’ ka ndarë 400 milionë dollarë (341.9 milionë euro), ndërsa më poshtë i keni fitimet për çdo arritje:

Fitimet për skuadrat që arrijnë fazën e grupeve: 8 milionë dollarë (6.84 milionë euro)

Vendi i nëntë/16-të fitojnë: 12 milionë dollarë (10.26 milionë euro)

Vendi i pestë/tetë: 16 milionë dollarë (13.68 milionë euro)

Vendi i katër: 22 milionë dollarë (18.80 milionë euro)

Vendi i tretë: 24 milionë dollarë (20.51 milionë euro)

Vendi i dytë: 28 milionë dollarë (23.93 milionë euro)

Vendi i parë: 38 milionë dollarë (32.48 milionë euro).

Por, nuk duhet harruar, Kylian Mbappe ka njoftuar se gjithë fitimet nga Botërori do t’i jep për bamirësi. /Telegrafi/