Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti, ka thënë se Vitia do të behët me muze fal bashkëfinancimit me Bashkimin Evropian.

Ndërkaq, Alban Morina, menaxher i projektit, ka bërë të ditur se projekti në dy faza dhe do të implementohet nga Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosova) në kuadër të Nismës për bashkëpunim ndërkufitar (MAKS FORUM).

Objekti i drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural do të jetë hapësirë ku do të vendoset Muzeu.