Vjeshta është një periudhë e ndryshueshme e vitit kur imuniteti ynë është bindshëm më i dobët dhe kur kemi nevojë të forcojmë organizmin me vitamina

Ne ju sjellim një listë të vitaminave që janë të nevojshme për të furnizuar trupin tonë gjatë këtij sezoni, transmeton Telegrafi.

Magnezi

Magnezi është një mineral që ndihmon sistemin imunitar dhe shndërron ushqimin në energji. Rekomandohet të merrni magnez gjatë gjithë vitit, dhe jo vetëm gjatë muajve të dimrit.

Hekuri

Edhe pse mungesa e hekurit duhet të trajtohet gjatë gjithë vitit, është veçanërisht i rëndësishëm gjatë ditëve të ftohta. Nëse vëreni simptoma të anemisë, konsultohuni me mjekun tuaj. Nëse mendoni se nuk po merrni mjaftueshëm hekur nga dieta juaj e përditshme, filloni të konsumoni hekur në formën e shtojcave dietike.

Vitamina C

Mban qelizat të shëndetshme, së bashku me lëkurën, enët e gjakut, kockat dhe kërcin. Ndihmon gjithashtu në shërimin e plagëve. Vitamina C mund të zvogëlojë ashpërsinë e ftohjes sepse forcon sistemin imunitar. Marrja e tepërt mund të jetë e dëmshme dhe të rriturit midis moshës 19 dhe 64 vjeç kanë nevojë për 40 miligram vitaminë C në ditë.

Vitamina D

Ne e marrim atë përmes dritës së diellit dhe në atë mënyrë ne duhet të marrim sasinë e kërkuar nga fundi i marsit deri në shtator. Mirëpo, nga tetori e tutje, trupit tonë i duhet pak ndihmë për të rimbushur sasinë e kërkuar, e cila është rreth 10 mikrogramë në ditë.

/Telegrafi/