Kortezhi ceremonial për funeralin e Mbretëreshës Elizabeth II përmban mbi 3,000 anëtarë të forcave të armatosura nga Commonwealth që shoqërojnë arkivolin e Mbretëreshës në një karrocë armësh shekullore midis Westminister Abbey dhe Buckingham Palace në Londër.

Forcave marshuese u bashkohen anëtarët e familjes mbretërore në këmbë, ndërsa të tjerët kalojnë prapa në një përzgjedhje automjetesh mbretërore dhe shtetërore, shkruan Drive, tranmseton Telegrafi.

Cilat janë veturat që gjenden në këtë kortezh?

Limuzina shtetërore Rolls Royce Phantom VI 1978

The Royal cars of the Queen’s funeral procession-0

E paraqitur si dhuratë për Mbretëreshën Elizabeth për jubileun e saj të argjendtë në 1977, Rolls Royce Phantom VI i personalizuar përmban një çati të ngritur me panel xhami të sipërm dhe dritare panoramike të pasme për detyrat e paradës.

Reklama

Limuzina shtetërore Rolls Royce Phantom VI 1987

Reklama

The Royal cars of the Queen’s funeral procession-0

Një nga të fundit nga 374 Rolls Royce Phantom VI të prodhuara midis viteve 1968 dhe 1990, makina dytësore është një limuzinë ‘e rregullt’ e vitit 1987 Phantom VI. Ashtu si automjetet e tjera zyrtare mbretërore, ajo është përfunduar në të Kuqe Mbretërore.

Limuzina shtetërore Bentley 2002

The Royal cars of the Queen’s funeral procession-0

Bazuar në platformën Arnage, dy limuzina Bentley State iu prezantuan Mbretëreshës Elizabeth II për Jubileun e saj të Artë në 2002.

Makinat janë të blinduara për të mbrojtur pasagjerët, dhe në vitin 2009, 6.75 litra V8 me turbo dyfishtë u modifikua për të funksionuar me biokarburant për emetime më të pastra.

Reklama

Limuzina shtetërore Jaguar XJ 2012

The Royal cars of the Queen’s funeral procession-0

E parë më herët në mbulimin e funeralit, duke shoqëruar anëtarët e Familjes Mbretërore në Westminster Hall, kjo është një nga dy limuzinat e personalizuara Jaguar XJ State në shërbim. Makinat përdorin targa NGN-1 dhe NGN-2.

Reklama

Vetura shtetërore e varrimit Jaguar XJ 2018

The Royal cars of the Queen’s funeral procession-0

Jaguar XJ e ndërtuar nga Wilcox që transportoi arkivolin e Mbretëreshës në Pallatin Buckingham në fillim të javës dhe e cila e transportoi arkivolin e saj në udhëtimin e tij të fundit në Kështjellën Windsor.

Në autokolonën e fundit, makinës së varrimit i bashkohet një palë Range Rover 2022 me rrota të gjata, të dy të përfunduara në ngjyrën e Kuqe Mbretërore dhe duke përdorur targa MYT-1 dhe MYT-2. /Telegrafi/

Reklama