Ajo është akuzuar se kanë provuar qëllimisht të vonojnë betejën e tyre të hidhur për katër vjet të divorcit nga ekipi juridik i Brad Pitt, pasi ajo paraqiti një kërkesë për të larguar gjyqtarin John W. Ouderkirk nga proceset.

Por Angelina Jolie tani po godet përmes një përfaqësuese të saj ligjore, e cila thotë se klientja e saj dëshiron vetëm një gjykim të drejtë ‘pa favore speciale’ as për veten e saj, as për Pitt, 45 vjeçar, sipas një raporti të ri, shkruan DailyMail.

“E gjitha çfarë klientja ime është duke kërkuar, është që të jetë një proces i rregullt i bazuar në fakte, pa asnjë favor të veçantë që i ofrohet asnjërës palë”, thotë avokatja e Jolie, Samantha Bley DeJean, për UsWeekly në një deklaratë.

Angelina Jolie dhe Brad Pitt (Foto: Jonathan Leibson/Getty Images/Guliver)

Deklarata shton: “E vetmja mënyrë që palët ndërgjyqëse mund t’i besojnë procesit është që të gjithë të përfshirë të sigurojnë që të ketë transparencë dhe paanshmëri”.

Raporti shton gjithashtu një koment nga Neama Rahmani, presidente e Avokatëve të Gjyqit West Coast, e cila beson se gjykatësi Ouderkirk është ‘i njëanshëm në favor të Brad’ për shkak të lidhjeve personale që ata kanë.

Një burim i brendshëm së fundmi i tha UsWeekly për betejën e divorcit: “Ata janë në një bllokim total. Dhe duket se nuk ka fund”.

Brad Pitt dhe Angelina Jolie (Foto: Jason Merritt/Getty Images/Guliver)

Siç ishte raportuar më parë në dokumentet gjyqësore, Jolie pretendoi se Ouderkik – i cili martoi çiftin në dasmën e tyre në vitin 2014 – nuk arriti të zbulojë ‘marrëdhëniet e vazhdueshme të biznesit dhe profesionale’ që ai kishte me ekipin juridik të Pitt.

Sidoqoftë, Pitt u përgjigj në letrat e paraqitura më 13 gusht, duke e quajtur thirrjen e Joliet një ‘Hail Mary’ – një referencë e Futbollit Amerikan për të vonuar qëllimisht një lojë.

Në to, ekipi juridik i Pitt akuzon aktoren se po bën një ‘gambit transparentisht taktik’ për të vonuar çështjet, duke shtuar se do të jenë fëmijët e tyre ata që janë ‘lënduar më shumë’ nga mbajtja peng e divrocit.

Angelina Jolie dhe Brad Pitt (Foto: Jason Merritt/Getty Images/Guliver)

Gazetat përshkruajnë kërkesën e Joliet si ‘një përpjekje të mprehtë nga Jolie për të vonuar gjykimin e çështjeve të kujdestarisë në pritje të gjatë në këtë rast’.

Ish-çifti që u ndanë në vitin 2016, duke i dhënë fund një marrëdhënie 12-vjeçare dhe dy vjet martesë – kanë gjashtë fëmijë së bashku: Maddox, 19, Pax, 16, Zahara, 15 vjeç, Shiloh, 14 vjeç, dhe binjakët Knox dhe Vivienne, 12.

Jolie pretendoi në paraqitjen e saj se Ouderkirk ‘dështoi të bënte zbulime të detyrueshme në kohë të marrëdhënieve të vazhdueshme të biznesit midis tij’ dhe ekipit juridik të Pitt.

Angelina Jolie dhe Brad Pitt (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images/Guliver)

Ajo shtoi në kërkesën e saj se ajo kurrë nuk iu dha mundësia të ngrinte madje një shqetësim ose të kundërshtonte marrëdhëniet gjithnjë e në rritje të biznesit midis gjykatësit Ouderkirk dhe avokatit [Pitt] – marrëdhënie që po siguronin një rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave për gjykatësit Ouderkirk dhe potenciali për punë në të ardhmen.

Megjithatë, skuadra e Pitt është përgjigjur duke thënë se Jolie ishte njohur plotësisht se Ouderkirk kishte pranuar ‘angazhime të reja shtesë’ që përfshin ekipin e aktorit, dhe se ajo kurrë nuk kishte kundërshtuar ‘përfshirjen e vazhdueshme’ të Ouderkirk në procedurat deri më tani.

Në përgjigjen e Pitt, ai theksoi gjithashtu tri herë ku Jolie dhe avokatët e saj thuhet se kanë kërkuar të zgjasë emërimin e Ouderkirk në çështjen e tyre të vazhdueshme të divorcit.

Dokumentet shtojnë se Pitt është i shqetësuar për mënyrën sesi vonesat e vazhdueshme do të prekin fëmijët e tyre, duke thënë: ‘Fatkeqësisht, individët e dëmtuar më shumë nga gabimi transparentisht taktik i Jolie janë fëmijët e vetë palëve, të cilët vazhdojnë të privohen nga një rezolutë përfundimtare për këto kujdestari çështje’. /Telegrafi/

Angelina Jolie dhe Brad Pitt (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images/Guliver)