Gjykata e Tiranës ka dhënë masën e sigurisë arrest me burg për 18 punonjës dhe ish-punonjës të burgut të Fierit të cilët akuzohen për shpërdorim detyre.

Hetimi i kryer nga Kontrollit të Brendshëm në Sistemin e Burgjeve SHKBB dhe Prokuroria prej disa muajsh tregoi se punonjësit e këtij burgu favorizonin të dënuar të caktuar për ulje dënimi ose lirim me kusht.

“Pas një pune voluminoze të Drejtorisë së Kontrollit të Brendshëm në Ministrinë e Drejtësisë, Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve në bashkëpunim edhe me Prokurorinë e rrethit gjyqësor Tiranë, janë kryer ekzekutimet e vendimit të gjykatës, masë me “arrest shtëpie”, për një numër të konsiderueshëm punonjësish të IEVP Fier, të cilët kanë konsumuar një sërë veprash penale si: “Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, “Vjedhje e energjisë elektrike” të kryera në bashkëpunim”, thuhet në njoftimin e gjykatës. /Telegrafi/

Reklama
Reklama