Joga është teknika për të cilën është konstatuar shkencërisht që ndikon në përmirësimin e shëndetit mendor dhe fizik

Është e njohur si aktiviteti më i mirë fizik për qetësim, veç tjerash, joga mund t’ju ndihmojë që të përmirësoni fokusimin, kujtesën dhe të ruani shëndetin kognitiv të trurit, transmeton Telegrafi.

Këto asana joge janë të shkëlqyeshme për përmirësimin e qarkullimit të gjakut në pjesën e trurit dhe në nxitjen e nivelit të nevojshëm të oksigjenit i cili është i domosdoshëm për kujtesën tonë.

Ushtrimet joga, të cilat do t’i shihni në video-xhirim, zgjasin vetëm 12 minuta, ndërkaq përmbajnë asana të cilat stimulojnë furnizim të drejtë të gjakut në tru, qetësojnë mendjen, përmirësojnë fokusimin dhe kujtesën.

Shikoni instruksionet…

/Telegrafi/