Presidenti Gjorge Ivanov, me rastin e festës së madhe të myslimanëve Fitër Bajramin i dërgoi një letër urimi kryetarit të BFI-së, Reis-ul-ulema Efendi Sulejman Rexhepit, anëtarëve të Rijasetit dhe të gjithë anëtarëve të besimit islam në Maqedoni.

“Ramazani është koha e agjërimit, solidaritetit, mirësisë dhe faljes. Këto momente janë një kujtesë për vlerat themelore njerëzore, një kujtesë se duhet ta ndihmojmë njëri-tjetrin dhe të përmbahen nga mendimet e këqija dhe toleranca për të qenë një urë midis të gjithë qytetarëve të vendit tonë”, tha Ivanov në një shënim.

Urime për festën e Fitër Bajramit ka bërë edhe ministri i kulturës Asaf Aemi. “Pas kalimit të muajit të agjërimit dhe vlerave të larta, unë dëshiroj të përcjell sot për të gjithë besimtarët myslimanë në vend festën e madhe të Bajramit Fiter, me dëshirën, meqenëse muaji i Ramazanit ishte një periudhë e gjykimeve madhështore dhe vlerave sublime dhe Fitër Bajrami të jetë një moment kur besimtarët janë të uritur nga shpirti me arritjet e tyre”.

Me përkushtimin e sinqertë të Perëndisë, të gjithë së bashku dhe sinqerisht vazhdojnë me traditën që ka jetuar për shekuj të tërë në këtë rajon. Le ta forcojmë Maqedoninë si një shembull të bashkëjetesës, respektit dhe mirëkuptimit për njerëzit e të gjitha besimeve dhe kombeve dhe të krijojmë vepra dhe vlera për brezat e ardhshëm”, tha letra e Zaev për besimtarët myslimanë në Maqedoni me rastin e festës së Fitër Bajramit.

Fitër Bajrami është një gëzim për të gjithë besimtarët myslimanë, por në të njëjtën kohë nxit dashuri, besnikëri dhe paqe, si nxitje për të krijuar marrëdhënie më të mira me të afërmit, miqtë dhe të gjithë njerëzit me mirëbesim, thuhet në urimin e OBRM-PDUKM-së./Telegrafi/