Të dielën mbrëma është mbajtur ceremonia e Tony Awards që i ka vlerësuar veprat dhe performancat më të mira në Broadway.

Andrew Garfield mbajti një fjalim pasionant kur e pranoi çmimin për aktorin më të mirë në rol kryesor për shfaqjen “Angels in America”, ndërsa Bruce Springsteen mori një çmim special Tony për performancën në “Springsteen on Broadway”.

Robert DeNiro ka vazhduar me sulmet e tij verbale kundrejt presidentit aktual të SHBA-ve, Donald Trump, duke e sharë kreun e Shtëpisë së Bardhë, ndërsa mori ovacione nga publiku.

Më poshtë është lista e plotë e fituesve:

Libri më i mirë i një mjuzikli

“The Band’s Visit 

“Frozen”

“Mean Girls”

“SpongeBob SquarePants: The Musical”

Muzika më e mirë e shkruar për teatër

“Angels in America”

“The Band’s Visit” 

“Frozen”

“Mean Girls”

“SpongeBob SquarePants: The Musical”

Aktori më i mirë në një shfaqje

Andrew Garfield, “Angels in America” 

Tom Hollander, “Travesties”

Jamie Parker, “Harry Potter and the Cursed Child, Parts One and Two”

Mark Rylance, “Farinelli and The King”

Denzel Washington, “Eugene O’Neill’s The Iceman Cometh”

Andrew Garfield (Foto: Getty Images)

Aktorja më e mirë në një shfaqje

Glenda Jackson, “Edward Albee’s Three Tall Women” 

Condola Rashad, “Saint Joan”

Lauren Ridloff, “Children of a Lesser God”

Amy Schumer, “Meteor Shower”

Aktori më i mirë në një mjuzikël

Harry Hadden-Paton, “My Fair Lady”

Joshua Henry, “Rodgers & Hammerstein’s Carousel”

Tony Shalhoub, “The Band’s Visit” 

Ethan Slater, “SpongeBob SquarePants: The Musical”

Aktorja më e mirë në një mjuzikël

Lauren Ambrose, “My Fair Lady”

Hailey Kilgore, “Once On This Island”

LaChanze, Summer: “The Donna Summer Musical”

Katrina Lenk, “The Band’s Visit” 

Taylor Louderman, “Mean Girls”

Jessie Mueller, “Rodgers & Hammerstein’s Carousel”

Tony Shaloub dhe Katrina Lenk (Foto: Getty Images)

Aktori më i mirë dytësor në një shfaqje

Anthony Boyle, “Harry Potter and the Cursed Child, Parts One and Two”

Michael Cera, “Lobby Hero”

Brian Tyree Henry, “Lobby Hero”

Nathan Lane, “Angels in America” 

David Morse, Eugene O’Neill’s “The Iceman Cometh”

Aktorja më e mirë dytësore në një shfaqje

Susan Brown, “Angels in America”

Noma Dumezweni, “Harry Potter and the Cursed Child, Parts One and Two”

Deborah Findlay, “The Children”

Denise Gough, “Angels in America”

Laurie Metcalf, Edward Albee’s “Three Tall Women” 

Aktori më i mirë dytësor në një mjuzikël

Norbert Leo Butz, “My Fair Lady”

Alexander Gemignani, “Rodgers & Hammerstein’s Carousel”

Grey Henson, “Mean Girls”

Gavin Lee, “SpongeBob SquarePants: The Musical”

Ari’el Stachel, “The Band’s Visit” 

Aktorja më e mirë dytësore në një mjuzikël

Ariana DeBose, “Summer: The Donna Summer Musical”

Renée Fleming, “Rodgers & Hammerstein’s Carousel”

Lindsay Mendez, “Rodgers & Hammerstein’s Carousel” 

Ashley Park, “Mean Girls Diana Rigg, My Fair Lady”

Regjia më e mirë e një shfaqjeje

Angels in America

Edward Albee’s Three Tall Women

Travesties

Harry Potter and the Cursed Child, Parts One and Two 

Eugene O’Neill’s The Iceman Cometh

Regjia më e mirë e një mjuzikli

Once On This Island

The Band’s Visit 

SpongeBob SquarePants: The Musical

Mean Girls

My Fair Lady

Brooke Adams dhe Tony Shalhoub (Foto: Getty Images)

Shfaqja më e mirë

“The Children”

“Farinelli and The King”

“Harry Potter and the Cursed Child, Parts One and Two” 

“Junk”

“Latin History for Morons”

Ribërja më e mirë e një shfaqjeje

“Angels in America”

Edward Albee’s, “Three Tall Women”

Eugene O’Neill’s “The Iceman Cometh”

“Lobby Hero”

“Travesties”

Mjuzikli më i mirë

“The Band’s Visit” 

“Frozen”

“Mean Girls”

“SpongeBob SquarePants: The Musical”

/Telegrafi/