Më shumë se 120 zjarrfikës luftuan me zjarrin e një ndërtese luksoze buzë lumit në Londrën Lindore.

Ekipet e emergjencës me rreth 20 kamionë zjarrfikës arritën në portin e New Providence, pasi flakët shpërthyen këtë mëngjes pak para orës nëntë, raporton eveningstandard.

Pjesë të katit të tetë, të nëntë dhe të dhjetë u përfshinë në flakë ndërsa zjarrfikësit u shpërndanë nëpër apartamente të shtrenjta me pamje nga lumi Thames dhe O2 Arena, shumë prej të cilave kushtojnë më shumë se 500 mijë.

Zjarrfikësit shuan zjarrin pas disa orësh, por ekipet mbetën në detyrë në fushë për çdo rast. Shkaku i zjarrit nuk dihet ende.

Alarmi i zjarrit nuk i paralajmëroi pronarët e apartamenteve për më shumë se gjysmë ore dhe një qiramarrës tha se ai vuri re se diçka po digjej vetëm kur u zgjua për shkak të erës së tymit.

Qiramarrësit u evakuuan dhe disa kërkuan ndihmë mjekësore për shkak të thithjes së tymit. /Telegrafi/