LAJMI I FUNDIT:

Shmangia e “bombës me sahat”: Kur traktori bllokon rrugën, edhe shoferët më të mirë e kanë të vështirë të orientohen

Shmangia e “bombës me sahat”: Kur traktori bllokon rrugën, edhe shoferët më të mirë e kanë të vështirë të orientohen

Shikoni situatën në foto dhe provoni që për një kohë sa më të shkurtër t’i përgjigjeni pyetjes…

Reklama

Traktorët janë të njohur si ‘bombë me sahat’ në rrugë. Gjatë punimeve bujqësore, rrugët rajonale dhe lokale janë mbushur plot me traktorë. Posaçërisht kur është fjala për parakalim.

Por në komunikacionin aktual situatën e kemi me parakalim të dyfishtë, transmeton Telegrafi.

Shtrohet pyetja si do të sillet vetura e cila lëviz në korsinë e mesme në situatën si në foto. Si duhet të sillet vetura e kuqe, e cila lëviz në korsinë e mesme, në një situatë kur trafiku në korsinë e djathtë është i i pamundur?

Ngasësi i veturës:

▪ Është i detyruar të lejojë automjet që të hyjnë në korsinë në të cilën lëviz.
▪ Nuk është i detyruar të lejojë të kyçen automjetet që vijnë nga ana e djathtë.
▪ Është i detyruar të lejojë të kyçen automjetet që lëvizin mbrapa traktorit në korsinë e mesme.
▪ Duhet të rreshtohet në korsinë e majtë dhe t’i lërë të gjitha automjetet nga e djathta të parakalojnë traktorin.

Përgjigjja:

Shoferi i veturës së kuqe, i cili lëviz në korsinë e mesme, është i detyruar të lejojë që automjet të hyjnë në korsinë në të cilën lëviz. /Telegrafi/