Bloomberg raporton se Oaktree Capital është vendosur të blejë një pakicë të aksioneve në Inter dhe mund të përfundojë marrjen e klubit nga Suning në të ardhmen.

Fondi amerikan është afër për të blerë një 30 për qind të aksioneve në pronësi të LionRock Capital. Sipas raportimit, marrëveshja vlen në shumën e 275 milionë eurove.

Pronarët e Inter Suning kanë kërkuar një ‘partner të përshtatshëm’ për të zgjidhur çështjet e tyre financiare për disa muaj.

“Ne po kalojmë probleme serioze financiare, edhe sikur të mos ishim të vetmit në një moment kaq të vështirë”, ka thënë nënkryetari i Interit, Javier Zanetti.

Sipas disa raportimeve në Itali, presidenti i tyre Steven Zhang u kërkoi lojtarëve të heqin dorë nga pagat dy muaj më parë këtë muaj.

Media italiane ka raportuar që Oaktree Capital do të ndihmonte Suning me një hua, por Bloomberg sugjeron që fondi do të përfshihet shumë më shumë në menaxhimin e klubit.

“Lëvizja mund të çojë përfundimisht kompaninë me bazë në SH.B.A. për të marrë kontrollin e plotë të ekipit të futbollit nga pronari kinez, konglomerati Suning Holdings Group Co” i thanë Bloomberg njerëz të njohur me këtë çështje.

Tom Pitts, kreu i LionRock Capital në Evropë, thuhet se do të japë dorëheqje nga bordi i Interit sot dhe një deklaratë zyrtare nga firma e kapitalit privat me bazë në Hong Kong pritet sot.

Bloomberg raporton se përfaqësuesit e Inter, Oaktree, LionRock dhe Suning nuk pranuan të komentojnë, por bisedimet përfundimtare janë duke vazhduar. /Telegrafi/