LAJMI I FUNDIT:

Qeveria ia jep Komunës së Prishtinës një sipërfaqe të Infrakos-it për realizimin e projekteve

Qeveria ia jep Komunës së Prishtinës një sipërfaqe të Infrakos-it për realizimin e projekteve
Foto: Arkiv

Me propozimin e Ministrisë së Infrastrukturës, në mbledhjen e sotme, Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar vendimin për t’i dhënë në shfrytëzim Komunës së Prishtinës, sipërfaqen prej 15970.51 metra katror në pronësi të Ndërmarrjes Publike Qendrore Infrastruktura e Hekurudhave të Kosovës (Infrakos).

Reklama

Kjo pronë do të përdoret  për realizimin e projekteve me interes publik. Për këtë është dhënë edhe pëlqimi nga ana e InfraKos-it.

Qeveria e Kosovës, sot po ashtu ka miratuar Koncept Dokumentin për Kontrollin e Ndihmës Shtetërore, i cili synon të arrijë ndryshimin e politikave ekzistuese në përafrimin e legjislacionit të ndihmës shtetërore të Kosovës me Acquis të Ndihmës Shtetërore të BE-së në kontekstin e zotimeve për krijimin e një sistemi rregullator të ndihmës shtetërore të krahasueshëm me atë të BE-së sipas kushteve të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit.

Në njoftim thuhet se Koncept dokumenti rekomandon rishikimin e Ligjit për Ndihmën Shtetërore dhe të legjislacionit sekondar për zbatimin e këtij Ligji.

“Kjo do të përmirësonte bazën për punën e institucioneve të ndihmës shtetërore në Kosovë; avanconte sigurinë ligjore në procesin rregullator të ndihmës shtetërore dhe avancim me angazhimet për integrimin në BE.

Këto ndryshime janë thelbësore në mënyrë që të sigurohet që ndihma shtetërore e dhënë nga autoritetet e Kosovës është në përputhje me kërkesat përkatëse dhe efektet negative të ndihmës (kufizimet e konkurrencës dhe ndikimi në tregti) të zvogëlohen”. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Prishtina Ticket nis fluturimet në destinacionin Memmingen – Prishtinë - Memmingen

Prishtina Ticket nis fluturimet në destinacionin Memmingen – Prishtinë - Memmingen

Prishtina Ticket
Murati i reagon Ramës me një shprehje gjermane: Ai momenti kur ty të vie turp për të bëmat e tjetrit

Murati i reagon Ramës me një shprehje gjermane: Ai momenti kur ty të vie turp për të bëmat e tjetrit

Ekonomi
ATOMI hap konkurs për inteligjentët

ATOMI hap konkurs për inteligjentët

Instituti ATOMI
Përtej librit: Rrëfime nate mes poezisë dhe vinilit me Eda Zarin në Librarinë Dukagjini

Përtej librit: Rrëfime nate mes poezisë dhe vinilit me Eda Zarin në Librarinë Dukagjini

Dukagjini Book Store
Linjë e re inovative e  probiotikëve - Vitalia

Linjë e re inovative e probiotikëve - Vitalia

Vitalia
Inovacion në dizajnin e dritareve - sistemi modular 'Elegant' nga Deceuninck

Inovacion në dizajnin e dritareve - sistemi modular 'Elegant' nga Deceuninck

Deceuninck
Kalo në kategori