Qendra John F. Kennedy për “Performing Arts” njoftoi të hënën se i kishte revokuar titullin e nderit që i kishte dhënë Bill Cosbyt, e cila ishte hera e parë që qendra kishte marrë një veprim të tillë.

Njoftimi erdhi gati dy javë pasi që Cosby u shpall fajtor për tre akuza të sulmeve të pahijshme ndaj Andrea Constand, një ish-punonjës i Tempullit.

Në një deklaratë, Qendra Kennedy tha se çmimet u janë dhënë artistëve për arritje gjatë gjithë jetës së tyre dhe kanë lënë një ndikim të pashlyeshëm në kulturën amerikane.

“Si rezultat i bindjes së fundit të Cosbyt, bordi arriti në përfundimin se veprimet aktorit kanë lënë në hije arritjet në karrierë dhe kjo ka bërë që t’i revokohet titulli”, shkruan në njoftimin e Qendrës.

Reklama
Reklama

Theksojmë se veterani i hollivudit u shpërblye me çmimin Kennedy Center Honors për artet artistike në vitin 1998; ai fitoi çmimin Mark Twain të qendrës për humorin amerikan në vitin 2009.

Që nga dënimi i Cosby më 26 prill, shumë institucione i kanë ndërprerë lidhjet e tyre me të.

Javën e kaluar, Cosby u largua nga Akademia e Arteve dhe Shkencave të Kinemasë, sikurse regjisori Roman Polanski.

Në fund të prillit, edhe Universiteti Temple i kishte marrë titullin e nderit që i kishte dhuruar vite më parë aktorit. /Telegrafi/