Nëse ne vendosim që fjalët dhe veprat e njerëzve tjerë nuk mund të na prishin disponimin apo gjendjen emocionale, atëherë ashtu do të jetë.

Reklama

Në librin “For Yourself”, Mark Aurelius e jep një shembull të shkëlqyeshëm të ndikimit të perceptimit në vetëdije, transmeton Telegrafi.

“Ndryshoni mendimet dhe ndjenja e lëndimit do të zhduket. Ndaloni së ankuari për rrethanat dhe parehatia do të largohet”.

Ose, thënë më thjesht: ndaloni së menduari negativisht dhe jeta do të bëhet shumë më e mirë.

Veprat dhe fjalët e njerëzve tjerë nuk mund t’jua prishin kualitetin e jetës, përveç nëse ju e lejoni atë gjë.

Reklama

Kur e dini se kush jeni dhe keni vetëbesim, atëherë askush nuk mundet t’ju bind për diçka tjetër.

Nëse veç ndiheni të turpëruar apo ndiheni keq për fjalët që dikush është duke jua thënë, atëherë ju e keni gabim që e fajësoni veten dhe që po ia jepni dikujt të drejtën t’ju lëndoj.

Reklama

Ju duhet t’i menaxhoni emocionet dhe t’i kontrolloni ato nëse dëshironi jetë të lumtur.

Psikologët kanë treguar se nëse dëshironi një jetë të lumtur, kontrollimi i emocioneve është krucial.

Nëse fjalët e dikujt e kanë fuqinë t’jua prishin ditën, atëherë është koha të punoni për t’i kontrolluar emocionet dhe mendjen tuaj.

Reklama

Gjithmonë do të ketë mendime dhe kritika nga tjerët, por çfarë mendoni, si ndiheni dhe mënyra si e perceptoni veten është më e rëndësishmja. /Telegrafi/