Një studim depresues ka zbuluar se është në rritje numri i vajzave të shkolluara mirë të cilat ndihen të “detyruara” të lidhen me meshkuj të pashkollë, në mënyrë që të shmangin beqarinë.

Në të kaluarën, vajzat e shkolluara kishin pasur tendenca të qëndronin beqare dhe të mos lidheshin emocionalisht me askënd, por duket se kjo gjë tani ka ndryshuar, transmeton Telegrafi.

Hulumtimi vjen nga një universitet i Belgjikës, i cili i ka analizuar të dhënat e 28 shteteve evropiane, duke përfshirë edhe Mbretërinë e bashkuara, dhe ka zbuluar se një në pesë meshkuj është në lidhje me një grua shumë më të edukuar se ai.

Mesatarisht, rreth 75 për qind e grave kanë të paktën nivel mesatar të edukimit, krahasuar me vetëm 31 për qind të meshkujve. /Telegrafi/