LAJMI I FUNDIT:

Për herë të parë, lëndët djegëse fosile s’janë më burimi kryesor i energjisë në BE

Për herë të parë, lëndët djegëse fosile s’janë më burimi kryesor i energjisë në BE

Një raport i ri i Komisionit Evropian, i publikuar sot, tregon se burimet e rinovueshme të energjisë kanë kaluar për herë të parë lëndët djegëse fosile si burimi kryesor i energjisë në Bashkimin Evropian.

Reklama

Raporti i vitit 2021 tregon se burimet e rinovueshme të energjisë gjenerojnë 38 për qind të energjisë elektrike në BE dhe lëndët djegëse fosile prodhojnë 37 për qind.

Rezultatet janë publikuar pasi anëtarët e BE-së përballen me një rritje të mprehtë të çmimeve të energjisë.

Në prezantimin e raportit, Komisioni Evropian tha se ishte bërë përparim në një sërë fushash, por se do të nevojiteshin “përpjekje më të mëdha” për të reduktuar emetimet e dyoksidit të karbonit me të paktën 55 për qind deri në vitin 2030 dhe për të arritur neutralitetin klimatik deri në vitin 2050.

Ministrat e Energjisë së BE-së mirëpritën në një takim të jashtëzakonshëm në Luksemburg sot një propozim për masa afatshkurtra për të zbutur ndikimin e rritjes së mprehtë të çmimeve të energjisë te më të varfrit, por nuk arritën të bien dakord për masat afatmesme dhe afatgjata për të stabilizuar energjinë. tregu.

Ministrat mirëpritën propozimin e fundit të KE për të ndihmuar familjet e varfra dhe bizneset e vogla me masa të synuara, të tilla si mbështetja e banorëve më të varfër në pagesën e faturave, shtyrja e përkohshme e pagesave dhe reduktimi i përkohshëm i taksave dhe akcizave. Këto janë masa që bien në kompetencën e shteteve anëtare dhe shumë prej tyre tashmë kanë ndërmarrë hapa në këtë drejtim për të parandaluar ndikimin e rritjes së çmimeve të energjisë në standardet e jetesës.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për masat që duhet të miratohen në nivel evropian, gjërat duken ndryshe.

Nëntë shtete anëtare, Austria, Danimarka, Estonia, Finlanda, Irlanda, Letonia, Luksemburgu, Holanda dhe Gjermania, hodhën poshtë një propozim të një grupi tjetër vendesh, të kryesuar nga Franca dhe Spanja, për të reformuar mënyrën e vendosjes së çmimeve me shumicë të energjisë elektrike.

Suedia dhe Belgjika iu bashkuan më pas deklaratës së përbashkët të nëntë vendeve.

Në trend Ekonomi

Më shumë
BPB feston 1 qershorin me fëmijët e stafit të Bankës

BPB feston 1 qershorin me fëmijët e stafit të Bankës

BPB
Edhe një risi këtë verë nga Active+ Alkaline Water

Edhe një risi këtë verë nga Active+ Alkaline Water

Bibita Group
Al Trade vazhdon traditën e 1 qershorit në Prishtinë - bashkë me fëmijët mbjellin fidanë në parkun e qytetit

Al Trade vazhdon traditën e 1 qershorit në Prishtinë - bashkë me fëmijët mbjellin fidanë në parkun e qytetit

Al Trade Center
Edicioni i parë i “Digital Transformation – The future of Work” vjen në Prishtinë

Edicioni i parë i “Digital Transformation – The future of Work” vjen në Prishtinë

Art House
Elon Musk është sërish njeriu më i pasur në botë

Elon Musk është sërish njeriu më i pasur në botë

Botë
Javë e çmendur në VITALAND – 300 dhurata FALAS e shumë aktivitete nga 1 deri me 7 qershor!

Javë e çmendur në VITALAND – 300 dhurata FALAS e shumë aktivitete nga 1 deri me 7 qershor!

Vitaland
Kalo në kategori