Poezi nga: Marianne Moore
Përktheu: Faslli Haliti

Mendja ime nuk ndalet
për të grumbulluar mbeturina
të cilët pushtojnë
poezinë time
universin tim
dhe s’më lenë
të fle gjumë

Si i bëhet
për t’i shuar
për të larë mendjen
dhe t’i kthehet paqes?

Ai nuk mund të qajë
as të lutet
madje as ti.

Është koha për të emigruar
të ngatërrohem me tokën
dhe të shpërbëhem.