LAJMI I FUNDIT:

Nissan përdor Al për dizajnin e Qashqai 2025

Nissan përdor Al për dizajnin e Qashqai 2025

Dizajni i Nissan Qashqai 2025 është ndihmuar nga mjetet e Inteligjencës Artificiale (AI), ndërsa objekti i tij prodhues në Mbretërinë e Bashkuar përdor gjithashtu makina që po mësojnë të përmirësojnë cilësinë e veturave të gjigantit japonez.

Zëvendëspresidenti evropian i dizajnit të kompanisë, Matthew Weaver, tha se pjesa e përparme e Qashqai-t është projektuar nga Al për shkak të kompleksitetit të saj, përcjell Telegrafi.


“Nëse shikoni këtë pjesë, është projektuar pjesërisht me AI. Ne e përdorim atë për të filluar modelin dhe më pas për ta përfunduar me dorë”, tha zoti Weaver.

I shtyrë më tej se pse u përdor AI dhe çfarë do të thotë kjo për të ardhmen e projektuesve të veturave njerëzore, zoti Weaver tha se tani për tani ajo mbetet thjesht një mjet ndihmës dhe jo një zëvendësim.

“Dua të them, ka shumë mënyra për të krijuar një dizajn, qoftë duke e skicuar me dorë ose duke e ndërtuar me dorë. Por në fakt, tani mund të ekzekutojmë programe ku mund të gjenerojmë modele të ndryshme”.

Ndryshe, Nissan nuk është i vetmi në përdorimin e AI në të gjithë procesin e prodhimit dhe të projektimit, me mësimin e makinerive dhe robotikën që tani po evoluojnë në një pikë ku mund të zbulojë dhe korrigjojë modelet e gabimeve të prodhimit pa ndërhyrjen njerëzore. /Telegrafi/