Tani që pensionimi i Tom Bradyt është konfirmuar, është shumë e lehtë të fillosh të bësh krahasime midis tij dhe sportistëve më të mëdhenj në histori.

Reklama

Gazeta Marca ka publikuar një artikull pas pensionimit të Bradyt nga futbolli amerikan, pas 22 vitesh të kaluara në NFL, artikull ku flet për krahasimet mes tij dhe sportistëve nga sportet e ndryshe, duke filluar nga basketbolli, futbolli dhe tenisit.

Le të fillojmë me NBA. Ka shumë lojtarë të mëdhenj që ndoshta konsiderohen më të mëdhenjtë në këtë sport, por vetëm Michael Jordan dhe LeBron James janë në krye të debatit.

Në tenis, Rafael Nadal dhe Roger Federer konkurruan për atë dallim për një kohë të gjatë, por Novak Djokovic ngadalë po i afrohet të dyve për sa i përket arritjeve.

Reklama
Reklama

Bejsbolli ka Babe Ruth si ‘Goat’ të padiskutueshëm. Noti ka Michael Phelps dhe asnjë atlet tjetër nuk mund të eklipsojë trashëgiminë e Usain Bolt, i cili thjesht nuk mund të krahasohet me të tjerët.

Hokej gjithashtu ka një të shkëlqyer të të gjitha kohërave që nuk mund të tejkalohet kurrë dhe emri i tij është Wayne Gretzky. Boksi ka Muhamed Alin si peshën më të madhe të të gjitha kohërave me Tyson Fury që së fundmi ka sfiduar për këtë dallim. Floyd Mayweather Jr. doli në pension pa humbje si profesionist në të gjitha kategoritë e peshave që ai luftoi.

Pensionohet Tom Brady – Njëri nga më të mirët e të gjitha kohërave tërhiqet nga futbolli amerikan pas 22 vitesh të kaluara në NFL Pensionohet Tom Brady – Njëri nga më të mirët e të gjitha kohërave tërhiqet nga futbolli amerikan pas 22 vitesh të kaluara në NFL
Reklama

Dominimi i Tom Brady për 22 vjet e la atë lehtësisht si më të madhin në historinë e NFL, por sportistët nga të gjitha këto sporte të tjera mund të konkurrojnë për atë fron.

Reklama

Aty ku ai është padyshim më i mirë se të gjithë ata yje është niveli i jetëgjatësisë së kombinuar me performancën e nivelit elitar për një periudhë të zgjatur kohe.

Asnjë nga yjet që përmendëm nuk e kaloi të gjithë karrierën e tyre pa rënie në formë. Tom Brady fitoi Super Bowl kur ishte tashmë 43 vjeç, i shtati në karrierën e tij profesionale.

Nëse ndalemi së menduari për këtë, ka vetëm dy atletë që mund të krahasohen me Tom Brady dhe të dy luajnë të njëjtin sport.

Reklama

Vetëm ata thuhet se mund ta sfidojnë djaloshin nga Kalifornia për këtë dallim dhe do ta kenë të vështirë t’ia rrëmbejnë epitetin.

Messi dhe Ronaldo janë të barabartë me Tom Brady

Reklama

Dy futbollistët që na ofruan epokën më të madhe në historinë e sportit janë të vetmit që mund të krahasohen me Tom Brady për nga jetëgjatësia dhe performanca në një moshë të shtyrë.

Dikush mund të thotë të njëjtën gjë edhe për LeBron James, por veterani i LA Lakers nuk ka fituar aq shumë kampionate sa tre të tjerët.

Si kolektivisht ashtu edhe individualisht, Brady, Lionel Messi dhe Cristiano Ronaldo janë padyshim tre atletët më të mirë të të gjitha kohërave.

Reklama

Të thuash se kush është më i miri absolut nuk është një rrëmujë në të cilën duam të futemi. Këtë ua lëmë lexuesve tanë.

Është Tom Brady sportisti më i madh në historinë e sportit apo kush e meriton këtë epitet më shumë se ai?

Reklama

/Telegrafi/