Sytë nuk janë vetëm një pasqyrë e shpirtit, por edhe e shëndetit!

Ekzaminimi i oftamologut duhet të bëhet së paku një herë në dy vjet, transmeton Telegrafi.

Reklama

Ju nuk duhet të bëni një ekzaminim të syve vetëm nëse keni një problem të shikimit, këto janë simptomat në sy që tregojnë një sëmundje të rrezikshme.

Sytë nuk janë vetëm një pasqyrë e shpirtit, por edhe e shëndetit!

Kjo është arsyeja përse mjekët theksojnë se të gjithë duhet të bëjnë një ekzaminim te oftamologu, të paktën një herë në dy vjet.

Oftamologu mund të shohë një rreth të bardhë rreth kornesë gjatë ekzaminimit, i cili është një nga shenjat e defekteve të fshehura të zemrës, sëmundjeve dhe madje një sinjal për një rrezik të lartë të sulmit në zemër.

Reklama
Reklama

Shikimi i turbullt, zgjerimi i pazakontë i bebëzës dhe ngjyra e nervit optik mund të jenë simptoma që tregojnë se një tumor malinj po zhvillohet në tru.

Ekzaminimi i syve gjithashtu mund të tregojë shenja të diabetit, presionit të lartë të gjakut dhe sklerozës së shumëfishtë. /Telegrafi/