Shumica e zjarreve fillojnë të vogla dhe mund të parandalohen. Por, a e dini se në 50 për qind të rasteve, zjarri shpërndahet për të vetmen arsye se njerëzit nuk dinë si ta përdorin aparatin për fikjen e zjarrit?

Thuajse të gjitha zyrat apo objektet e ndryshme kanë aparat për fikjen e zjarrit, prandaj procesi i parandalimit të zmadhimit të zjarrit mund të jetë shumë i lehtë, transmeton Telegrafi.

Më poshtë i keni instruksionet se si ta përdorni aparatin në fjalë, por mbani mend se keni vetëm pak sekonda për ta fikur një zjarr, sepse vetëm pas një minute zjarri trefishohet sa i përket madhësisë.

Mos iu afroni shumë aparatit

Qëndroni drejt mbi të dhe tërhiqeni mbajtësin në formë unaze

Pipëzën drejtojani bazës së zjarrit, pasi që drejtimi i saj në maje të zjarrit nuk do të jetë efektiv

Tërhiqeni këmbëzën duke e pasur gjatë tërë kohës nën kontroll

/Telegrafi/