“Një herë tradhtar, gjithmonë tradhtar” është frazë e cila mund ta dëmtojë imazhin e partnerit tuaj për një kohë të gjatë. Sipas disa hulumtimeve shkencore, mund të ketë edhe fakte para kësaj idiome të njohur.

Studimi i ri, i publikuar në revistën “Archives of Sexual Behaviour’, përmes eksperimenteve me 484 pjesëmarrës të studimit, ka zbuluar se personat të cilët i kanë tradhtuar partnerët e lidhjes së parë, kanë qenë trefish më të prirë ta tradhtojnë partnerin edhe në lidhjen e ardhshme.

Personat të cilët e kanë ditur se ish- partneri e ka tradhtuar kanë qenë gjithashtu dyfish më të prirë që të tradhtohen edhe nga partnerët e ardhshëm.

Nga këto eksperimente dhe duke u bazuar në hulumtimet e mëhershme, ekspertët kanë rënë në konkludim se shprehja e njohur vërtet mund të jetë e vërtetë, prandaj edhe duhet të keni kujdes se kë zgjidhni për partner! /Telegrafi/