Në Mbretërinë e Bashkuar po shqyrtohet mbyllja e shkollave për të hënën dhe të martën për shkak të shqetësimeve për shëndetin dhe sigurinë mbi temperaturat përvëluese.

Kjo vjen pasi Zyra Metropolitani lëshoi për herë të parë një paralajmërim të kuq për nxehtësi ekstreme, derisa ekspertët parashikojnë nxehtësi potencialisht rekorde që mund të thyejë barrierën e 40 gradë Celsius.

Njëri paralajmëroi se alarmi “duhet të trajtohet po aq seriozisht sa një parashikim uragani”, transmeton Telegrafi.

Të hënën dhe të martën, Britania do të bëhet më e nxehtë se shumë pjesë të shkretëtirës së Saharasë Të hënën dhe të martën, Britania do të bëhet më e nxehtë se shumë pjesë të shkretëtirës së Saharasë

Alan Roe, drejtori i shkollës së mesme Dr. Challoner në Buckinghamshire, iu shkroi prindërve të premten për t’iu thënë se ‘për shkak të përkeqësimit të parashikimit të motit dhe alarmit të kuq të motit (i cili ishte ngjyrë qelibar këtë mëngjes), ne kemi vendosur të mbyllim shkollën të hënën dhe të martën për arsye të shëndetit dhe sigurisë”.

Reklama
Reklama

Ai shtoi se shkolla do të hapet siç ishte planifikuar të mërkurën në mëngjes dhe do të mbyllet për vitin në mesditë.

“Shumë nga klasat tona janë shumë të pakëndshme kur temperaturat janë në mes të viteve 20”, vazhdoi Roe.

Shkolla Costello në Hampshire iu ka shkruar prindërve për të deklaruar se pas “parashikimit të temperaturave ekstreme për të hënën dhe të martën e javës së ardhshme ne kemi marrë vendimin e vështirë për të mbyllur shkollën në këto ditë”.

Shkolla e Kishës së Anglisë Altwood në Maidenhead njoftoi se do të mbyllej të hënën dhe të martën për shkak të ‘vapës së madhe’, ashtu si edhe “Three Rivers Academy” në Surrey.

Reklama

Kolegji Teknologjik Kemnal në Bomley, Londër, iu shkroi prindërve për t’iu thënë se nën drejtimin e besimit të tij dhe Departamentit të Arsimit, “ne kemi marrë vendimin e paprecedentë për të mbyllur shkollën dhe për t’iu kërkuar studentëve dhe stafit të punojnë nga distanca”. /Telegrafi/

Reklama