Ministri i Zhvillimit Ekonomik në Qeverinë e Kosovës, Valdrin Lluka, ka thënë se ende nuk dihet sa do të jetë çmimi i energjisë elektrike nëse ndërtohet termocentrali “Kosova e Re”.

Lluka në “Dossier D” në RTV Dukagjini ka thënë se shtatori do të jetë muaji vendimtar për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”.

Ai ka thënë se nëse nuk sigurohet financimi nga Contour Global, Kosova do të merr një dëmshpërblim 7.5 milion euro për shkak të mos zbatimit të kësaj kontrate.

Lluka ka thënë nëse Kosova nuk e miraton ndërtimin e këtij termocentrali, Kosova duhet të paguaj 19.6 milion euro pasi janë shpenzuar miliona euro për hulumtime e gjëra tjera.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik ka thënë se kompanisë duhet t’i sigurohet uji dhe qymyri për të funksionuar normalisht dhe për këtë garantues duhet të jetë Qeveria e Kosovës, pasi ndërmarrjet tona nuk kanë kapacitete për projekte kaq të mëdha.

Lluka ka thënë ende nuk dihet sa do të ketë ndikim në rritjen e çmimit të energjisë elektrike për konsumatorë.

“Ne duhet të dimë sa do të jetë kosto e prodhimit të energjisë elektrike për megavat dhe tek pastaj mund të dimë ndikimin që do të ketë në çmim te konsumatori”, tha ai, përcjell Telegrafi.

Ai ka thënë se shoqëria civile po e llogaritë si çmim tavan 80 dollar për megavat që është i gabuar, pasi ai nuk do të jetë çmim i blerjes së energjisë për 20 vitet e ardhshme.

“Në shtator mund të jemi në gjendje të dimë me saktësi çmimi i energjisë elektrike”, tha ndër të tjera Valdrin Lluka./Telegrafi/