LAJMI I FUNDIT:

Kryqëzimi: A lejohet makina blu të kthehet majtas?

Kryqëzimi: A lejohet makina blu të kthehet majtas?

Shikoni situatën e trafikut në foto, pastaj përpiquni të jepni përgjigjen në më pak se një minutë…

Në kryqëzimin në foto, në rrugën ku semaforët tregojnë një dritë jeshile, në pjesën e poshtme të saj ka mjaft bllokim trafiku. Në këtë situatë drejtuesit e mjeteve nga ana e sipërme e kryqëzimit nuk hyjnë në të, pasi trafiku në pjesën tjetër të rrugës, pas kryqëzimit është i ngjeshur, për këtë arsye nuk mund të kalojnë më tutje.

Semafori i tregon një dritë jeshile drejtuesit të mjetit nga pjesa e poshtme e rrugës, të cilit i vijnë automjetet nga ana e sipërme e kryqëzimit nga e djathta. Ai po përpiqet të kthehet majtas në rrugë, transmeton Telegrafi.

Pyetja është: A lejohet makina blu të kthehet majtas, para se të lejojë mjetet që vijnë nga e djathta?

1. Lejohet.
2. Nuk lejohet.
3. Lejohet sepse mjetet që vijnë nga e djathta nuk lëvizin për momentin.
4. Assesi nuk lejohet, para se të lejojë të gjitha mjetet të cilat i vijnë nga ana e djathtë.

Përgjigja:

Makina blu, në situatën në foto, nuk lejohet të kthehet majtas. Prandaj, përgjigjja e saktë është nën numrin 2.

Kjo është kështu, pasi as drita jeshile në semafor dhe as mjetet që në rast kthese vijnë nga e djathta nuk kanë lidhje me faktin që makina blu nuk lejohet të kthehet majtas.

Makina nuk duhet të kthehet sepse nuk është në korsinë e duhur që të kthehet. Përpara një kthese të mundshme në të majtë, shoferi duhet të rilidhet në korsinë e majtë, më pas të presë që automjetet që vijnë nga e djathta të kalojnë dhe vetëm më pas të kthehet majtas.

Mendoni mirë: Në cilat drejtime lejohet të lëvizë vetura e kaltër?
Lexo po ashtu Mendoni mirë: Në cilat drejtime lejohet të lëvizë vetura e kaltër?

Është interesante të theksohet edhe për këtë situatë se drejtuesit e mjeteve nga ana e sipërme e kryqëzimit të cilët nuk hyjnë në të për shkak të bllokimit të trafikut në pjesën tjetër të rrugës – veprojnë drejt, pasi në të kundërtën do të bllokonin kryqëzimin. /Telegrafi/


Në trend Stil

Më shumë
Në këtë qytet të gjithë banorët jetojnë në vetëm një pallat me 196 banesa

Në këtë qytet të gjithë banorët jetojnë në vetëm një pallat me 196 banesa

Stil
Si ta vononi ejakulimin dhe të keni seks të mahnitshëm

Si ta vononi ejakulimin dhe të keni seks të mahnitshëm

Intimitet dhe Pasion
Do të habiteni shumë kur të mësoni se çfarë vërtet do të thotë kur ju kruhet shuplaka e majtë apo e djathtë

Do të habiteni shumë kur të mësoni se çfarë vërtet do të thotë kur ju kruhet shuplaka e majtë apo e djathtë

Lifestyle
Kjo është mënyra më e mirë për të masazhuar skalpin për flokë të shëndoshë, eksperti jep paralajmërimin për furçat virale

Kjo është mënyra më e mirë për të masazhuar skalpin për flokë të shëndoshë, eksperti jep paralajmërimin për furçat virale

Stil
Produkti i thjeshtë që ju ndihmon për pastrimin e tapetit dhe largimit të erës së keqe

Produkti i thjeshtë që ju ndihmon për pastrimin e tapetit dhe largimit të erës së keqe

Stil
Seksi është shëndet

Seksi është shëndet

Intimitet dhe Pasion
Kalo në kategori