Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se është duke pritur aplikimet për akreditimin e vëzhguesve për zgjedhjet e jashtëzakonshme për Kryetar të Komunës së Podujevës dhe Mitrovicës së Veriut, të cilat do të mbahen më 29 nëntor 2020.

KQZ përmes një njoftimi për media ka njoftuar se deri në cilën datë është i hapur aplikimi.

– Afati për aplikim për akreditim të vëvzhguesve të subjekteve politike dhe OJQ-ve është deri më 21 nëntor 2020. Të gjitha informacionet për aplikim i gjeni këtu: https://www.kqz-ks.org/sherbime-per-subjektet-politike/akreditimi-i-vezhguesve-te-subjekteve-politike/. (Sqarim shtesë – Deri më 21 nëntor duhet të bëhet konfirmimi i vëzhguesve të akredituar më herët, në muajin mars, si dhe mund të bëhen plotësime).

– Afati për aplikim për akreditim të mediave dhe vëzhguesve ndërkombëtar është deri më: 23 nëntor 2020. Të gjitha informacionet për aplikim i gjeni këtu: https://www.kqz-ks.org/sherbime-per-ojq-dhe-medie/. (Deri më 23 nëntor duhet të bëhet konfirmimi i vëzhguesve të akredituar më herët, në muajin mars, si dhe mund të bëhen plotësime).

KQZ njfton se vetëm vëzhguesit e akredituar mund të përcjellin procesin zgjedhor në vendvotime në ditën e zgjedhjeve dhe procedurat tjera në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve.

“Aplikimet mund të bëhen në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve gjatë orarit të punës 08:00 – 18:00. Për informata dhe sqarime shtesë, mund të kontaktoni në: 003833820081010 & 0038338211995″.

KQZ thekson se aplikimet përmes e-mailit nuk merren parasysh, përveç aplikimeve nga jashtë Republikës së Kosovës”./Telegrafi/