LAJMI I FUNDIT:

KOMF: Më shumë vëmendje për mbrojtjen e fëmijëve, viktima të abuzimit me narkotikë

KOMF: Më shumë vëmendje për mbrojtjen e fëmijëve, viktima të abuzimit me narkotikë

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF) me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Abuzimit me Droga, bën thirrje për më shumë vëmendje dhe angazhim institucional në mbrojtje të fëmijëve, viktima të abuzimit me narkotikë.

Reklama

Bazuar në Indeksin për Mbrojtjen e Fëmijës të publikuar nga KOMF, Kosova ka arritur një rezultat të ulët prej 0,396 nga rezultati i mundshëm prej 1.0 në parandalimin dhe mbrojtjen e fëmijëve viktima të abuzimit me narkotikë.

“Fëmijëve viktima të abuzimit me narkotikë, nuk ju ofrohen shërbime të veçanta të rehabilitimit fizik dhe psikologjik. Klinika Psikiatrike e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës ka krijuar një repart të posaçëm për trajtimin e varësisë por ky repart është i dedikuar për pacientët e rritur, edhe pse ai trajton edhe fëmijët duke qenë se nuk ekziston repart i veçantë për ta. Trajtimi mjekësor bazohet kryesisht në programet e detoksikimit që përdorin barna nga Lista esenciale e barnave të financuara nga Ministria e Shëndetësisë. OJQ Labyrinth, është e vetmja OJQ lokale për të ofruar shërbime rehabilitimi, por këto shërbime nuk sponsorizohen nga shteti dhe kjo OJQ nuk mund të mbulojë të gjitha nevojat. Është e rëndësishme që këto shërbime të kenë mbështetjen e duhur nga qeveria, komunat dhe komuniteti i donatorëve”, thuhet në reagimin e KOMF-it.

KOMF thekson se shërbime të veçanta dhe programe për parandalimin dhe reintegrimin për fëmijët viktima të abuzimit me narkotikë nuk ka. Ekziston nevoja për zhvillimin e programeve të reintegrimit në përgjigje ndaj nevojave në rritje të fëmijëve dhe familjeve të tyre.

Rekomandohet që Kosova të krijojë mekanizma të qëndrueshëm për grumbullimin e të dhënave në mënyrë që të gjenerojë informata më të qëndrueshme për nivelin e përhapjes së rasteve të abuzimit me narkotikë.  /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Protesta tek Ura e Ibrit, qytetarët e mbledhur këndojnë “Jo nuk ndahet Mitrovica”

Protesta tek Ura e Ibrit, qytetarët e mbledhur këndojnë “Jo nuk ndahet Mitrovica”

Lajme
Rama takon Vuçiqin: Konflikti në veri të Kosovës duhet të zgjidhet krah për krah me botën demokratike

Rama takon Vuçiqin: Konflikti në veri të Kosovës duhet të zgjidhet krah për krah me botën demokratike

Lajme
Kryeministri i Kroacisë flet për situatën në veri, tregon se si e sheh qëndrimin e Kosovës në raport me Serbinë

Kryeministri i Kroacisë flet për situatën në veri, tregon se si e sheh qëndrimin e Kosovës në raport me Serbinë

Lajme
Pjesëtar me simbole të grupit Wagner janë parë në protestën e sotme në Zubin Potok

Pjesëtar me simbole të grupit Wagner janë parë në protestën e sotme në Zubin Potok

Lajme
Nxënësi iu dërgon mesazhe mësimdhënësve në Prizren, kërcënon se ka një listë të nxënësve që

Nxënësi iu dërgon mesazhe mësimdhënësve në Prizren, kërcënon se ka një listë të nxënësve që "do t’u bëj keq"

Kronika e Zezë
Tensionet në Mitrovicë - përveq veriut po protestohet edhe në jug

Tensionet në Mitrovicë - përveq veriut po protestohet edhe në jug

Lajme
Kalo në kategori